Program finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României                    
ASOCIAŢIA GRUPULUI DE ACŢIUNE LOCALĂ
,,CODRII PAȘCANILOR”

 

 

Aroma rețetelor locale

Proiect ”AROMA REȚELELOR LOCALE - O CARTE MAGICĂ 3D PENTRU PROMOVAREA PRODUSELOR, TRADIȚIILOR ȘI TURISMULUI”

Proiectul cu titlul: ”AROMA REȚELELOR LOCALE - O CARTE MAGICĂ 3D PENTRU PROMOVAREA PRODUSELOR, TRADIȚIILOR ȘI TURISMULUI” - CONTRACT DE FINANȚARE NR. 1930B201I01112400025/15.02.2022

 

Parteneri: Asociația Grupul de Acțiune Locală Valea Prutului, Asociația Grupul de Acțiune Locală Stejarii Argintii, Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Iașilor, Asociaţia  Grupul  De  Acţiune  Locală  Ștefan  Cel  Mare, Asociația Grupul de Acțiune Locală STEJARUL, Asociaţia Grupului De Acţiune Locală „Codrii Pașcanilor”, Asociația Grupul de Acțiune Locală „Dealurile Bohotinului”.

Obiectivul principal al  proiectului este de a crește vizibilitatea zonelor acoperite de grupurile de acțiune locală prin intermediul utilizării noilor tehnologii, astfel contribuind la creșterea imaginii și identității turistice specifice fiecărei zone.  Astfel, dezvoltarea  gradului de cunoaștere a tradițiilor locale și a gastronomiei locale de către populație poate duce la majorarea numărului de turiști care pot alege ca destinație de vacanță una din zonele ocupate de teritoriile GAL-urilor partenere.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1. Consolidarea capacității echipei de proiect și stimularea implicării comunității în identificarea, promovarea și valorificarea rețetelor tradiționale din teritoriul GAL-urilor partenere ca instrument de promovare a turismului și tradițiilor inclusiv minoritati.

2. Identificarea, colectarea și clasificarea rețetelor tradiționale locale (inclusiv ale minorităților) de pe teritoriul comun.

3. Organizarea unui concurs cu rețete tradiționale filmate și realizarea unui film comun de prezentare a rețetelor colectate sub forma unei cărți electronice VIDEOBOOK cu sunet și imagini inclusiv filmari 360.

4. Promovarea potențialului turistic și a produselor locale a grupurilor de producători, artizani locali din teritoriul comun prin realizarea de minidocumentare cu specific culinar, adunate împreună sub forma unei cărți electronice care poate fi rasfoita online.

 

Activități:

 • ACTIVITATEA 1 - ACTIVITĂȚI DE MANAGEMENT AL PROIECTULUI
 • ACTIVITATEA 2 - ACTIVITĂȚI CU PROMOVAREA PROIECTULUI DE COOPERARE
 • ACTIVITATEA 3 - ACTIVITĂȚI DE ANIMARE ȘI IDENTIFICARE A PRODUSELOR LOCALE, GRUPURI DE PRODUCĂTORI, ATRACTII TURISTICE REȚETE LOCALE CARE PUN ÎN VALOARE PATRIMONIUL LOCAL, MINORITĂȚI
 • ACTIVITATEA 4 - EVENIMENT COMUN DE PROMOVARE FINALĂ CONCURS CU MATERIALE DE PROMOVARE FILMATE DE AMATORI DIN TERITORIUL COMUN
 • ACTIVITATEA 5 - PROMOVAREA PRODUSELOR, TRADIȚIILOR ȘI POTENȚIALULUI TURISTIC SI ECOTURISTIC LOCAL 
 • ACTIVITATEA 6 - SEMINAR DE PREZENTARE A METODELOR DE PROTEJARE MARCA PRODUS (OSIM, PRODUS TRADIȚIONAL), MARKETING, BRANDING

Rezultate așteptate:

 • 1 inventar comun.
 •  21 filme individuale
 • 1 film comun
 • 1 site actualizat
 • o carte de bucate virtuală

 

Valoare contractată GAL Codrii Pașcanilor: 22.142,00 euro

Valoare totală proiect: 173.213,00 euro

 

 

Despre noi

Asociația Grupului de Acțiune Locală "CODRII PAȘCANILOR", reprezintă un parteneriat între administrațiile publice locale, agentii economici și reprezentanții societății civile din teritoriul Asociației.

Contact

Loc. Moțca, Com Moțca

județul Iași

GSM: 0786 701 498

FAX: 0232 715 050

E-mail: gal_codriipascanilor@yahoo.com

Vizitatori

Astazi 1 Ieri 10 Saptamana in curs 79 Luna in curs 207 Total 52418

©2024 Gal. All Rights Reserved.

Search

Prezentare GAL